Data

 

Sinds 2020 ondersteunen en adviseren wij organisaties door slimme inzet van (openbare) data. De ervaring leert dat openbare data heel relevant is en dat de combinatie van die data tot waardevolle inzichten kan leiden. Deze ‘verborgen schat aan inzichten’ wordt nog waardevoller wanneer de openbare data gekoppeld wordt aan interne data. De volgende stap is samen met de organisatie betekenis geven aan de inzichten; wat betekent dit voor ons en hoe hiermee verder?

Wielinq werkt samen met de Dataverbinders aan het ontsluiten van steeds meer openbare databronnen, zoals CBS, Vektis, RIVM en NZA, in een database.

 
dataverbinders logo

Wij zijn een coöperatie van gedreven specialisten die mensen en organisaties verbindt om meer met data te doen. Wij vormen een sociale onderneming die zich inzet voor een progressief en pragmatisch gebruik van data en aanverwante digitale technologieën voor wezenlijke maatschappelijke en organisatorische vraagstukken. Wij zien onszelf als ‘corporate rebels’ die actief nieuwe vormen van samenwerken opzoeken, gedreven door onze gezamenlijke purpose en met gebruik van verbindende communicatie en zelforganisatie. Wij geloven dat kennis alleen kan vermenigvuldigen door het te delen en leveren een actieve bijdrage aan de open source gemeenschap en de creative commons binnen ons vakgebied. 

 

NIEUWS & BLOGS

9 maart 2021

Cultuur is vaak de grootste belemmering bij data initiatieven

In de Harvard Business Review van 5 februari jl. staat de belangrijkste uitkomsten van het het ‘big data en AI Executive survey 2021’, uitgevoerd door NewVantage […]
10 december 2020

Making open data available to a wider audience

In The Netherlands, Open Data is increasingly prevalent. At the time of writing, December 2020, over 15,000 datasets are listed at the government data register. Additionally, various […]