Data

Openbare data is enorm relevant voor organisaties en de combinatie ervan (met interne data) leidt tot waardevolle inzichten. Maar waar en hoe begin je? Wij kunnen daarbij helpen!

Samen met de Dataverbinders ondersteunt en adviseert Wielinq organisaties door slimme inzet van data. Daartoe ontsluiten we steeds meer openbare bronnen in één database, denk aan CBS, Vektis, RIVM en NZA. Deze verborgen schat aan inzichten blijkt nog waardevoller als het gekoppeld wordt aan interne data. Daarna volgt het duiden van de inzichten; wat betekent dit en hoe verder?

Wij geloven dat mensgericht gebruik van data zorgt voor een betere samenleving en dat dit alleen kan worden gerealiseerd door stap voor stap vertrouwen te winnen. 

 

ONS AANBOD

De dienstverlening van Wielinq & de Dataverbinders bestaat uit het digitaal en mentaal creëren van een verbinding tussen businessvragen en de juiste beschikbare data. We onderzoeken deze businessvragen, koppelen de uitkomsten terug aan de klant en gaan hierover in gesprek, zodat duiding gegeven wordt aan de inzichten. De dienstverlening is opgebouwd uit drie componenten;

  1. Eenmalig inrichten platform; we richten een cloud platform in met beschikbare data (op ons eigen platform, of op dat van de klant vanwege eigen data).
  2. Data Engineering as a service; we ondersteunen bij het organiseren van de data voor analytische doeleinden en het beschikbaar en bruikbaar maken van de data.
  3. Data Science as a service; in samenwerking organiseren we sprints. In een afgebakend tijdspad en vaste structuur staat telkens een ander business vraagstuk centraal. 

 

KENNISMAKEN

Tijdens de zogenoemde Onboarding verkennen we met elkaar wat het gebruik van openbare data voor uw organisatie kan betekenen. De Onboarding bestaat uit zes stappen en vraagt van u, maar ook van de Dataverbinders en Wielinq een investering in tijd. 

Tijdens de eerste Brainstormsessie (Ideation) werken we aan wederzijds begrip, een gemeenschappelijk beeld én een top 3 van relevante vragen voor uw organisatie. Met hulp van deze vragen gaan de Dataverbinders gericht aan de slag en volgt een demo, waarin u kennismaakt met de mogelijkheden van (openbare) data voor uw organisaties. Na de Onboarding heeft u een goed beeld van de kansen en mogelijkheden van (openbare) data voor uw organisatie én aanpak voor het vervolg.

De Onboarding is vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden. 
Daarna volgt de keuze of u gebruik wilt maken van onze dienstverlening en we samen doorgaan naar de Kick-Off

 
dataverbinders logo

De dataverbinders is een coöperatie van gedreven specialisten die mensen en organisaties verbindt om meer met data te doen. Ze vormen een sociale onderneming die zich inzet voor een progressief en pragmatisch gebruik van data en aanverwante digitale technologieën voor wezenlijke maatschappelijke en organisatorische vraagstukken. De dataverbinders zien zichzelf als ‘corporate rebels’ die actief nieuwe vormen van samenwerken opzoeken, gedreven door hun gezamenlijke purpose en met gebruik van verbindende communicatie en zelforganisatie. Ze geloven dat kennis alleen kan vermenigvuldigen door het te delen en leveren een actieve bijdrage aan de open source gemeenschap en de creative commons binnen hun vakgebied. 

 

NIEUWS & BLOGS

9 maart 2021

Cultuur is vaak de grootste belemmering bij data initiatieven

In de Harvard Business Review van 5 februari jl. staat de belangrijkste uitkomsten van het het ‘big data en AI Executive survey 2021’, uitgevoerd door NewVantage […]
10 december 2020

Making open data available to a wider audience

In The Netherlands, Open Data is increasingly prevalent. At the time of writing, December 2020, over 15,000 datasets are listed at the government data register. Additionally, various […]