Onderwijs

Voor de verbinding tussen digitale dienstverlening en het onderwijs

Onderwijsinstellingen houden zich dagelijks bezig met vraagstukken rondom technologie in het algemeen en digitalisering van het onderwijs in het bijzonder. De nieuwe wereld is verbonden, digitaal, mobiel, gerobotiseerd en voorzien van kunstmatige intelligentie. Dit biedt het onderwijs volop kansen en uitdagingen; in het onderwijs zelf, de organisatie van het onderwijs (flexibilisering) en de ict-ondersteuning hiervan, en voor nieuw leiderschap.

Wij helpen onderwijsinstellingen en organisaties keuzes te maken over de inzet van technologie. Dat doen we door het combineren kennis van organisatieverandering (mens en cultuur) met kennis van digitale transformaties (technologie en anders organiseren). Door het digitale met het niet-digitale te verbinden op maatschappelijk, organisatie, team en individueel niveau, krijgen persoonlijke en organisatorische veranderingen vorm. Hiervoor zetten wij ons graag in als adviseur, interim- (project- en programma-) manager en coach.

 • Wielinq begeleidt: bestuurders, informatiemanagers, CIO’s en onderwijsteams in de digitalisering en ontwikkeling van het onderwijs en IT-organisatie. Bij de ontwikkeling en implementatie van leertechnologieën. En bij de strategische samenwerking(en) tussen sector en onderwijsorganisaties.
 • Wielinq adviseert: over de vervolgstappen in de verandering in organisatie en IT-omgeving en de inzet van veranderkundige strategieën en interventies. 
 • Wielinq maakt: project- en programmaplannen, implementatievoorstellen en strategisch beleid (op technisch, business en onderwijskundig gebied).
 • Wielinq implementeert: met duurzaam resultaat. 
 • Wielinq evalueert: bestaande (digitale) implementaties.
 • Wielinq levert: maatwerk en staat voor een integrale aanpak.

Onze opdrachtgevers

Arjan Geurts & Marsjanne Damen

Mijn stijl: mensen in beweging krijgen door een frisse blik, creatieve ideeën en aandacht voor mensen.
Analyseren, organiseren en nieuwe mogelijkheden verkennen. Door verbinding en samen aan de slag te gaan nemen we concrete ‘verander’ stappen.
 
 

Arjan Geurts & Marsjanne Damen

Mijn stijl: mensen in beweging krijgen door een frisse blik, creatieve ideeën en aandacht voor mensen.
Analyseren, organiseren, nieuwe opties verkennen, we gaan samen aan de slag en nemen concrete ‘verander’ stappen.

 

CASES

Wielinq werkt(e) samen met

 • Universiteit van Groningen voor de bevordering van de samenhang binnen Centrum voor Informatietechnologie (CIT), agile portfoliomanagement en een teamgerichte organisatie, bij de invoering van de BizDevOps teams.
 • De Digital Society School voor verdere professionalisering in strategische partnerships met andere organisaties.
 • Kennisnet aan een businesscase voor centrale voorzieningen in het MBO.
 • Hogeschool Inholland als projectleider van de implementatie van het pakket OnStage en ondersteuning (impactanalyses en projectplannen) bij de implementatie van een nieuw leermanagementsysteem.
 • mboRijnland bij het vervullen de functie van interim ICT-manager.

NIEUWS & BLOGS

over Onderwijs

9 augustus 2019

Wielinq & Onderwijs Plons sessie – 2 oktober

Met een frisse blik kijken naar je IT-omgeving? Onderwijsinstellingen bereiden zich voor op de digitale toekomst, meestal vanuit een rijk verleden. Voor iedereen is dit een […]
15 mei 2019

The Next Web Conference 2019

Afgelopen najaar waren wij (Peter Bosch en Arjan Geurts) bij de Gartner IT Summit in Barcelona (zie dit verslag). Vorige week waren we samen bij The […]
29 januari 2019

Inspirerende Plonssessie rondom innovatie in het onderwijs

Bij Wielinq organiseren wij ‘Plons’ sessies, met als doel om je even onder te kunnen dompelen in een andere wereld en samen in gesprek te gaan […]
20 november 2018

Hoe leer je het adviesvak in de klas?

In het hoger onderwijs behoort ‘consultancy’ steeds vaker tot het uitstroomprofiel van opleidingen. Voorbeelden hiervan zijn (technische) bedrijfskunde, bedrijfskundige informatica en accountancy. Verschillende opleidingen geven op […]