Veranderen, hoe doe ik dat zorgvaardig?

In de zorgsector dient de ene na de andere verandering zich aan. Dit gebeurt zowel gepland als ongepland. Zo is er op dit moment veel druk in de ziekenhuizen om aan de eisen rond digitale uitwisseling te voldoen. Een grote veranderkundige uitdaging, omdat het niet alleen de technische/IT-aanpassingen betreft maar invloed heeft op o.a. de zorgprocessen en het gedrag van de zorgprofessionals. Wanneer je betrokken bent bij soortgelijke veranderingen in de zorg zal je dit voorbeeld herkennen en de nodige ervaring hebben in de aanpak van deze uitdagingen. Wellicht voel je dat je uit een ander vaatje moet tappen, maar wat dan en vooral hoe dan?

Tijdens de training ‘Veranderen, hoe doe ik dat zorgvaardig’ leer je je verander repertoire uit te breiden door inzicht te krijgen in je eigen verander voorkeurstijl, kennis te maken met andere stijlen en daarbij horende acties, en samen aan de slag te gaan met casuïstiek uit de dagelijkse praktijk. Kortom, de workshop ‘Veranderen, hoe doe ik dat zorgvaardig’ biedt inzichten en concrete handvatten voor je dagelijks werk!

De training is gebaseerd op het boek Leren Veranderen van de Caluwé en Vermaak en wordt verzorgd door Marieke Hanegraaf en Hilde Schwantje van Wielinq.

 

Benieuwd naar de volgende training?


 

Dit zeggen deelnemers over de training

marieke
"Bij de training 'Zorgvaardig veranderen' leer je letterlijk andere perspectieven aannemen en waarderen. De training was leuk en dynamisch en werd professioneel gegeven door trainer Marieke Hanegraaf. Het heeft me veel handvatten gegeven om veranderingen rondom mijn EPD implementaties completer en effectiever te begeleiden."

Marieke de Visscher - Implementatieconsultant Furore

inge2
“Marieke Hanegraaf beheerst de materie en zorgt voor een uitstekende sfeer. De workshop is kleurrijk en inspirerend. Een echte aanrader!”

Inge van der Stelt – Steltloper; Advies, coaching en training

 
 • Webinar! 16-10-2020

  Blijf gezond, maar ook in gesprek 😊. Wielinq & Zorg organiseerde in plaats van een training op locatie, een ingekorte webinar-variant die je meemaakte vanuit huis. Het webinar ‘Introductie op Zorgvaardig Veranderen’ bood een mooie kans om kennis te maken met de verschillende veranderstijlen en te proeven van het concept ‘Zorgvaardig Veranderen’.
 • Eerste training! 29-11-2019

  Na een succesvolle pilot werd de training ‘Veranderen, hoe doe ik dat zorgvaardig’ in november voor het eerst als open inschrijvingen training aangeboden bij Creative Valley, Utrecht. Met een diverse groep van 8 deelnemers werden verschillende veranderkundige vraagstukken binnen de zorg besproken aan de hand van veranderkundige theorieën.
 • Pilot bij Furore 12-06-2019

  Bij de pilot van deze training leerden implementatieconsultants van Furore meervoudig te kijken naar dergelijke veranderopgaven. Deze professionals zijn betrokken bij implementaties en optimalisaties van het elektronisch patiëntendossier (epd) in zorginstellingen. Een technische verandering, welke ook een (geplande) verandering in (registratie)gedrag van zorgprofessionals vereist.
 • Ontwikkelen training 01-04-2019

  Wielinq Adviseurs Marieke Hanegraaf en Hilde Schwantje zetten zich beide in om de digitale uitwisseling van informatie tussen verschillende zorgverleners en tussen zorgverlener en patiënt beter te maken. Een technisch, maar vooral ook veranderkundige uitdaging welke veel van betrokkenen vraagt. Uit dit vraagstuk is de training ‘Veranderen, hoe doe je dat zorgvaardig’ ontstaan.

 

Over de trainers

Marieke Hanegraaf

Marieke is een energieke professional met ruim vijftien jaar ervaring. Met het doel voor ogen zoekt Marieke naar de balans tussen bestuurlijke wens en weerbarstige praktijk, hier neemt ze de opdrachtgever in mee. Marieke is resultaatgericht, haar natuurlijke kracht zit in het samenwerken met en verbinden van betrokkenen.
"Het proces van veranderen verdient liefde en aandacht. Meer dan nu vaak het geval is.”

Hilde Schwantje

Hilde heeft ervaring met digitale transformatie in de gezondheidszorg en de complexiteit welke dit met zich meebrengt opgedaan tijdens haar inzet bij de implementatie van het elektronisch patiëntendossier in verschillende ziekenhuizen. Deze ervaring zet zij graag in om zorginstellingen en andere organisaties te ondersteunen in de zoektocht hoe zij veranderingen door kunnen voeren in een krachtenveld van groeiende marktwerking, ontwikkelende informatietechnologie en veranderende richtlijnen en procedures
“Gras gaat niet harder groeien als je eraan trekt”.